Helyet a környezetnek a közgazdasági oktatásban! - Business Horizons, 1992 március-április - Tóth, Gergely (Marketing & Menedzsment, 2019)
Amerika közgazdasági egyetemei azzal büszkélkedhetnek, hogy tőlük kerülnek ki a jövő vállalati szakemberei. Ez alapján elvárható a fenti intézményektől a tanrend kialakításánál egyfajta igyekezet a jövő vállalati problémáira és kihívásaira való felkészítés érdekében. A környezet tekintetében korántsem teljesülnek az elvárások: a legtöbb gazdasági oktatóintézmény a jelek szerint még nem ismerte fel, milyen mértékben befolyásolják a környezeti problémák a jövő vállalati döntéseit. A vállalatot érintő környezeti döntések már messze túlmutatnak a gyártási eljárások kontroliján és az energia-felhasználás csökkentésén. A termelőnek ma már figyelembe kell vennie a környezeti megfontolásokat az előállított terméknél és csomagolásnál, a piacbefolyásolás kialakításánál, a felhasználandó erőforrások és a telephelyek megválasztásánál.