Interim menedzsment: a szakértelem 21. századi modellje? - Farkas, Ferencné; Magyari, Éva (Marketing & Menedzsment, 2019)
A tanulmány kísérletet tesz a menedzsmenttudományhoz kapcsolódó, Magyarországon új jelenség, az interim menedzsment bemutatására. Az volt a célunk, hogy a különböző szakirodalmi források, empirikus vizsgálatok és megfigyelések elemzése, valamint szintetizálása által létrejöjjön egy olyan tudásanyag, amely segít megérteni a menedzsmenttudomány e szakterületének alapvetéseit. A fogalom meghatározását követően megvizsgáljuk az interim menedzsment működési mechanizmusát, kialakulását, fejlődését és az egyes piacokra jellemző sajátosságait, továbbá azzal a kérdéssel foglalkozunk, hogy milyen indíttatás által vezérelve lesz valaki interim menedzser, milyen az interim életmód, és melyek a szükséges kompetenciák.