Rádió, mp3 lejátszó vagy számítógép? Zenehallgatási platformok a konvergens új média világában - Nyirő, Nóra (Marketing & Menedzsment, 2019)
A fiatal zenehallgatói közönség figyelme már nemcsak a rádiókra irányul, hiszen saját zenei listákat készítenek, podcasteket hallgatnak, zenét töltenek le az internetről, vagy éppen online rádiókat hallgatnak. Kutatásunkban a 15-39 éves korosztály zene és rádió platform használatát és megítélést vizsgáltuk. Az eredmények azt mutatják, hogy habár ennek a közönségnek a tagjai rendszeres rádió- hallgatók, zenei platformok használatában rendkívül szegmentált közönséget alkotnak. Az online rádióhallgatás lehetőségét vonzónak értékelik. A tartalmi oldalt vizsgálva a zenei tartalom nagyon fontos a számukra, főként a személyre szabott zene, ugyanakkor nem gondolják, hogy a jövőben a rádió csatornák eltűnnének a zenei színtérről.