A romániai vállalatok tőke-költségvetési folyamatának elemzése - Tulai, Constantin; Juhász, Jácint Attila (Marketing & Menedzsment, 2019)
A tanulmányban a romániai vállalatok tőke-költségvetési döntéseit elemezzük. Fő célunk a jelenlegi állapot felmérése, értelmezése, és olyan következtetések levonása, amelyek segíthetik a vállalati vezetőket speciális döntési helyzetekben, illetve jövőbeli fejlesztési lehetőségeket is megfogalmazunk a sikeres pénzügyi menedzsment segítésére, és az európai uniós versenyhelyzetre való felkészülésre. Ismertetjük a hasonló tematikájú kutatásokban levont következtetéseket, elemezzük azokat a tényezőket, amelyek fontosak a tőke-költségvetési döntések meghozatalában, ugyanakkor igyekszünk rámutatni a különböző elemzések következtetései és a román gazdaság speciális helyzete közötti kapcsolatra. A harmadik részben egy kérdőíves felmérés eredményeit fogjuk megvizsgálni és kiértékelni, végül következtetéseket és javaslatokat fogalmazunk meg.