Ipari ökológiai modell megvalósítása az élelmiszer-gazdasági szektorban - Ódor, Kinga; Molnár, Gabriella (Marketing & Menedzsment, 2019)
A cikkben az élelmiszer-gazdasági vállalatoknál jelentkező környezeti problémák felvázolása, majd az erre esetlegesen megoldást jelentő ipari ökológiai modell ismertetése után az egyes Hajdú-Bihar megyei élelmiszer-gazdasági vállalatok körében végzett kérdőíves felmérésünk eredményeit ismertetjük. Az értékelés során kapott eredményeket összevetettük korábbi, hasonló kutatások eredményeivel, és megállapítottuk, hogy a vizsgált területen jelentős előrelépés az elmúlt években nem történt. A téma jelentősége felértékelődni látszik, illetve érdekesnek tartottuk megvizsgálni, hogy van-e létjogosultsága az általunk megalkotott, élelmiszergazdasági szektorra vonatkozó ipari ökológiai modellnek.