Az arculat szerepe az országmárkázásban - Országnevek, országszlogenek, ország lógók - Papp-Váry, Árpád Ferenc; Gyémánt, Balázs (Marketing & Menedzsment, 2019)
Lehet-e egy országot ugyanúgy „csomagolnunk”, mint egy bolti terméket? Aligha, hiszen egy ország, mint „termék” sokkal összetettebb, több dimenzióból áll. Ráadásul a márka tulajdonosa nem is egy személy, vagy cég, hanem az ország összes polgára. Mégis, a branding eszközeinek jó része hasonlóan értelmezhető és alkalmazható. Ide tartozik az arculatépítés is, legalábbis annak formai része: a lógó, a szlogen, illetve az összes marketingkommunikációs anyag jellege. Sőt, maga a márkanév is. Jelen tanulmány ezeket vizsgálja röviden - annak figyelembevételével, hogy az arculat semmit nem jelent, ha maga a termék teljesítménye nem jó.