A vásárok szerepe a városfejlesztésben - Gauder, Péter (Marketing & Menedzsment, 2019)
Szeretjük, mégis sokat kárhoztatjuk fővárosunkat, Budapestet. Pedig fejlődésére számos lehetőség kínálkozik, amelyek révén hazánk klasszikus „paprika-gulyás-csikós” trió által uralt image-e is modernizálható lenne. Bár a városfejlesztési koncepciók terén egyelőre nincs túl nagy egyetértés, a szakkiállítások és -vásárok, expók egyre szaporodnak, és az ezirányú legújabb törekvések - így például a szeptemberi REevolutio Budapest 2006 ingatlan- és térségfejlesztési konferencia, kiállítás és vásár - a város peremkerületei felől egyre közelednek a város szívéhez. Márpedig ezek a rendezvények kiváló lehetőséget nyújtanak hazánk innovációs központként, illetve Budapestnek a befektetők és beruházók számára komoly lehetőségekkel kecsegtető, feltörekvő balkáni régióra nyíló „gateway", azaz kapuvárosként való meghatározására.