A magyarországi biotechnológiai kutatási eredmények kommercializálódása és hasznosulása - Bognár, Rita (Marketing & Menedzsment, 2019)
A biotechnológiai üzleti szféra képviselői valamint az akadémiai, és felsőoktatási kutatóközpontok közötti együttműködés erősítését az Európai Unió 2020 stratégiai célkitűzéseiben is megfogalmazódott. A magyarországi biotechnológiai kutatási eredmények hasznosulása nemzetgazdasági érdek. Jelen tanulmány célja az egészségipar területén működő biotechnológiai vállalkozások és ezek felsőoktatási intézményekkel, valamint kutatóközpontokkal való együttműködésének bemutatása a kutatási eredmények hasznosulása szempontjából.