Egyetemközpontú vállalkozásfejlesztés elmaradott térségben: negyedik generációs egyetemi funkciók? - Imreh-Tóth, Mónika; Lukovics, Miklós (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az utóbbi években az egyetemek változó szerepvállalása figyelhető meg. Az egyetemeknek meghatározó szerepe lehet az elmaradott térségek fejlődésében, erre példa a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), amely egy meglehetősen inhomogén és gazdaságilag elmaradott régióban egy „innovációssziget”. Az SZTE alkalmas lehet arra, hogy „negyedik generációs” egyetemként proaktív módon befolyásolja lokális térségének gazdasági-társadalmi változását. Tanulmányunkban kísérletet teszünk arra, hogy megvizsgáljuk a vállalkozásoktatás és az egyetem lehetséges gazdaság- és vállalkozásfejlesztési szerepét egy elmaradott régióban (ebben az esetben a Délalföldi régióban).