Épületek fenntarthatósági értékelésének lehetséges módszerei - Deutsch, Nikolett (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az elmúlt évtizedekben a fenntartható épületek valamint az épületek és építészeti tevékenységek fenntarthatóvá tételének kérdésköre egyre népszerűbb kutatási területté vált. Mindez együtt jár azzal, hogy egyre inkább növekszik az igény az épületek és az épített környezet, gazdasági és társadalmi hatásvizsgálatát támogató, az épületek fenntarthatósági értékelésére alkalmazható kvalitatív és kvantitatív módszertanok iránti. Jelen cikk célja, hogy bemutassa, milyen módszerek és eszközök állnak rendelkezésre az épületek fenntarthatósági vizsgálatához.