Az épületberuházások fenntartható komponenseinek pénzügyi értékelése - Csapi, Vivien (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az épületenergetikai beruházások fenntartható komponensei közé sorolhatjuk a villamosenergia-termelési technológiákat. A következőkben a gyakorlatban ezek pénzügyi értékelésére leggyakrabban alkalmazott eljárásnak, a teljes életciklus költség módszernek empirikus tesztjét mutatom be azzal a céllal, hogy rávilágítsak a hagyományos és fenntartható megoldások közötti párhuzamokra, és ellentétekre. A 18 villamosenergia-termelési technológia esetében végrehajtott elemzésem alapján a módszer viszonylag egyszerű paraméter becslése, intuitív logikája következtében alkalmas a fenntartható megoldások azonosítására.