A reálopciós megközelítés alkalmazása az építészetben - Csapi, Vivien; Ratting, Anita (Marketing & Menedzsment, 2019)
A komplex építészeti projekteket körülvevő jelentős mértékű bizonytalanságnak, valamint a magas elsüllyedt költségek és a beruházás időzítésének rugalmassága közötti interakció kombinálásában rejlő potenciálnak együttese különösen érdekes területté teszi a reálopció-elmélet számára. Tanulmányunk célja, hogy rávilágítsunk az építészeti projektek tervezésében, működésében rejlő bizonytalansági és rugalmassági karakterisztikákra, illetve a reálopciós megközelítés alkalmazási lehetőségeire. Az ingatlanberuházók által viselt kockázat azonosítása kulcs kérdés az innovatív, fenntartható épületekbe való beruházás vonzerejének emelése szempontjából.