A közmenedzsment evolúciója: az új közmenedzsmenttől a hálózati kormányzásig - Oparin-Salamon, Melinda (Marketing & Menedzsment, 2019)
A mára átfogó eszmévé alakult közmenedzsment legnagyobb hatású elméleteit mutatja be a cikk. A tradicionális bürokrácia hibáira válaszul létrejött új közmenedzsment volt az első, széles körben elterjedt közmenedzsment vonulat, amelyet számos kormányzat választott közigazgatási reformpolitikája véghezviteléhez. Majd ennek kudarcai számtalan új irányzat megszületését váltották ki, melyek közül kiemelkedőnek tekinthetjük a neo-weberi állam, valamint a közkormányzás elméletét. Ez utóbbi egyik változata, a hálózati kormányzás a legújabb trendnek számít a legfejlettebb országok közigazgatási modernizációjában.