Pécs püspökei 1000 és 1832 között – Benczenlaitner Ferenc Pál kéziratos munkájának szövegközlése - Szilágyi, Mariann (Per Aspera ad Astra, 2015)
Egy forrás közlésmódját a szöveg jellege, a fennmaradt szövegváltozatok száma nagymértékben befolyásolja. Benczenlaitner Ferenc A Pécsi Széki Templom püspökjeiről rövid értekezés… című kéziratának – tudomásom szerint – más szövegváltozata, átirata, másolata nem létezik. A PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont Kézirattárában fellelhető egyetlen, eredeti példány alapján így egyszerűbben vállalkozhattam a kézirat első, szöveges közlésének elkészítésére. Fotó: PTE Egyetemi Könyvtár, Történeti Gyűjtemények Osztálya