Egy modern intézmény hatástörténete - Csibi, Norbert (Per Aspera ad Astra, 2015)
Sasfi Csaba: Gimnazisták és társadalom Magyarországon a 19. század első felében. Budapest, 2013. 446 oldal. (Korall Társadalomtörténeti Monográfiák 4.)