Egy huszadik századi pécsi orvos házaspár képi emlékei. Flerkó Béla és Bárdos Vera fotóalbumai - Dezső, Krisztina (Per Aspera ad Astra, 2022)
Flerkó Béla és Bárdos Vera az 1930-as évektől fotóalbumokban dokumentálták életüket, utazásaikat. A Pécsi Egyetemtörténeti Gyűjteményben őrzött 43 album három nagy típusra osztható: családi albumok, a Pécsi Orvostudományi Egyetem Anatómia Intézetének albumai és utazási albumok. Az albumokban elhelyezett fotók segítségével nyomon követhető egy 20. századi pécsi oktató-kutató orvos életútja, kapcsolati hálója, életterének változása. Az utazási albumokban a hivatalos utak mellett a magáncélú utazások is megjelennek, részletesen dokumentálva egy-egy út menetét. Kép forrása: PETGY Eredeti Archív Fotógyűjtemény.