Esettanulmányok a kultúrdiplomácia kialakulásáról - Várdai, Levente (Per Aspera ad Astra, 2023)
A Contemporary European History folyóirat 2021 májusában jelentette meg különleges, tematikus számát European Cultural Diplomacy and the Twenty Years’ Crisis, 1919–1939 címmel. A szerkesztőpáros, Benjamin G. Martin és Elisabeth Marie Piller – alapos bevezető tanulmányt követően – kilenc olyan kurrens tanulmányt gyűjtött össze, melyek tágan értelmezve a két világháború közötti Európa diplomáciatörténetére fókuszálnak, illetve az öreg kontinens államainak válságát és az országok közötti (kultúr)diplomáciai kapcsolatok átalakulását, felélénkülését járják körül.