„A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni?” : Levéltár-pedagógiai program kidolgozása és tapasztalatai a Csongrád Megyei Levéltárban - Kissné Bodor, Tímea; Szalma Baksi, Tímea (Per Aspera ad Astra, 2020)
Szegeden 2016 elején született meg az elhatározás, hogy a „nyitott levéltár” koncepció keretein belül elkezdjük kidolgozni az első levéltár-pedagógiai foglalkozásunkat. Az alapelképzelésünk az volt, hogy szélesebb társadalmi körben is megismertessük magát a levéltárat, funkcióját, feladatait, és betekintést engedjünk a levéltárosok munkájának elszigetelt falai mögé. Célunk nem a levéltárhasználat megtanítása volt, hanem sokkal inkább egy nonformális keretek között megvalósuló, irányított információszerzés biztosítása, amelyet játékos formában, munkáltató körülmények között szeretnénk az élménypedagógia eszköztárával átadni. Fotó: MNL Csongrád Megyei Levéltár