A „modern nő” születése – a leánynevelés és női művelődés históriája - Mezeiné Rumpf, Anita (Per Aspera ad Astra, 2021)
Kéri Katalin: Leánynevelés és női művelődés az újkori Magyarországon (nemzetközi kitekintéssel és nőtörténeti alapozással). Pécs, Kronosz Kiadó, 2018. 745 oldal.