Első izraeli terepmunkám tapasztalatai - Mars, Leonard (PNEKAT Working Papers, 2023)
E személyes hangvételű módszertani írás a szerző első nagyobb, 1966 júliusa és 1968 májusa között Izraelben folytatott terepmunkájának tapasztalatait foglalja össze. Amellett érvel, hogy az antropológus képessége a társadalmat alkotó kapcsolatok kimutatására és vizsgálatára nemcsak a kutatás tárgyát képező társadalom kultúrájától és struktúrájától, hanem az antropológus társadalmi helyzetétől és személyiségétől, továbbá elméleti és etnográfiai, antropológiai érdeklődésétől is függ.