KÍNA NÖVEKVŐ BEFOLYÁSA AZ ENSZ-BEN - Zoltán, Vörös (POLARITIES, 2020)
A tanulmány Kína növekvő aktivitását és jelenlétét mutatja be az Egyesült Nemzetek Szervezetén belül, kitérve a pénzügyi és a személyi hozzájárulásokra és a változó felfogás okaira, bemutatva egy ezzel a folyamattal párhuzamos eseményt, az Egyesült Államok ENSZ-től való távolodását is. Az írás nem csupán bemutatja ezeket a változásokat, de kitér a várható szervezeten belüli következményekre is.