Ciprus: A földrajzi tér és a nagyhatalmak fogságában: Könyvismertetés: Kacziba Péter (2023): A ciprusi konfliktus geostratégiai összetevői. L’Harmattan – PTE ÁOK ITD, Budapest. - Balogh, Ádám (POLARITIES, 2024)
Könyvismertetésem Kacziba Péter, a PTE Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszék tudományos munkatársának A ciprusi konfliktus geostratégiai összetevői című 2023-ban a L’Harmattan – PTE ÁOK ITD kiadásában megjelent monográfiáját mutatja be. A mű újdonsága szemléletmódjában rejlik, mely a geostratégia elméletébe ágyazva mutatja be a sziget megosztottságának okait és az újraegyesítés nehézségeit.