A kutatómunka jelentősége a szociális munka hivatássá válásában - B. Erdős, Márta (Szociális Szemle, 2019)
A tanulmány – a hazai hagyományoktól eltérően – a szociálismunka-kutatást mint a társadalomtudományi kutatások átfogó területén belüli önálló, sajátos kérdésekkel, kérdésfeltevéssel és módszertannal jellemezhető területet határozza meg. Áttekinti a szociálismunka-kutatások fejlődését az Amerikai Egyesült Államokban, és ennek alapján vázolja fel a lehetséges irányokat. Rávilágít a szociálismunka-kutatások szerepére a praxis fejlesztésében, valamint a szakterület hivatássá válásában.