Pszichoaktív szerhasználat kelet-baranyai általános- és középiskolások körében - Horváth, Veronika; Molnár, Dániel (Szociális Szemle, 2017)
A pszichoaktív szerekkel kapcsolatban számos kutatás látott napvilágot az elmúlt években. A kutatások jelentős része a középiskolás korosztály drogérintettségének feltérképezését célozza, de közvetett adatokból tudható, hogy a szerhasználat már a fiatalabb, általános iskolás fiatalok körében is megjelenik. Tanulmányukban kísérletet teszünk a rendelkezésre álló hazai kutatások összegző jellegű bemutatására. Ismertetjük továbbá saját, általános és középiskolás diákok körében, nettó 877 fős mintán végzett kérőíves kutatásunk fontosabb eredményeit.