A „Rapid Response Social Work” (gyorsreagálású szociális munka) feladatai és hatása a szociális munkások szakmai identitására - McNeill, Brigitta (Szociális Szemle, 2022)
Tanulmányom arra fókuszál, milyen létjogosultsága lehetne ma Magyarországon a gyorsreagálású szociális munkának, különösen speciális szükségletű csoportok esetén, a krízisintervenció területén. Milyen erőforrásokat venne igénybe ilyen teamek létrehozása, illetve milyen hatással lenne a szakmai identitásra a gyorsreagálású szervezetté alakulás? Továbbá szeretném bemutatni, mi a különbség a jelenleg ismert krízisintervenció és a gyorsreagálású szociális munka közt, külföldi példákkal.