A természet hatása az empátia fejlődésére: Feltáró elemzés - Matthews, Mesa Rose; Jávor, Rebeka (Szociális Szemle, 2023)
A tanulmány célja annak vizsgálata, hogy a természettel való kapcsolat hogyan befolyásolja az empátia kialakulását és működését, amely pozitív összefüggés akár humanitárius eszközként is hasznosítható. Ezek, a természet tudatosságra gyakorolt ​​pozitív hatásáról összegyűjtött információk relevánsak lehetnek a szociális munka területén, hiszen megnövekedett az igény az érzelmi fejlődésre és jelenlétre a társadalom jólétének fejlesztése érdekében.