Az autizmus spektrum zavar kriminológiai aspektusai. A prevenció és rehabilitáció speciális kérdései – fókuszban a szociális munkával - McNeill, Brigitta (Szociális Szemle, 2023)
Tanulmányomban az autizmus spektrum zavar (ASD) egyik speciális és ritkán kutatott társadalmi aspektusát vizsgálom. Elsősorban a felnőtt ASD kapcsán, kevés tanulmány foglalkozik bűnelkövetésükkel, illetve a büntető igazságszolgáltatás rendszerében való megjelenésükkel, különleges helyzetükkel és igényeikkel. A tanulmányon belül kiemelem a szociális munka speciális szerepét és kompetenciáját, illetve a rendvédelmi szervek felelősségét.