Szervezeti sajátosságok vizsgálata: vezetői interjúk és a SEEQ kérdőív - B. Erdős, Márta; Madácsy, József; Brettner, Zsuzsanna; Szijjártó, Linda (Szociális Szemle, 2015)
A szerzők három terápiás közösség vezetőjével vették fel a SHEU International független értékelő kutatásoknál használatos nyitó kérdőívét, amelyet a kontextushoz adaptáltak. Ezt a kérdőívet a Survey of Essential Elements Questionnaire (SEEQ) használatával egészítették ki, amely a terápiás közösségek alapvető sajátosságait, az ezeknek való megfelelést vizsgálja. A válaszadók a szakmai autonómiát hangsúlyozták, és a felépülést úgy határozták meg, mint a kliens értékrendjében, attitűdjében bekövetkező változásokat.