Egyházi szociális tevékenység Magyarországon - Ragadics, Tamás (Szociális Szemle, 2019)
Az egyházi segítő munka kiszélesedése, a szolgáltatások volumenének és komplexitásának növekedése az utóbbi évek egyik fontos fejleménye a magyarországi szociális ellátórendszerben. Ez a folyamat szorosan összefügg a nagyobb egyházak és a kormányzat közötti kapcsolatrendszer átalakulásával, szorosabbá válásával, ugyanakkor összekapcsolódik az egyházi szociális szolgáltatások fejlődésével is: nagyobb problémaérzékenységgel és változatosabb eszközrendszer kialakításával. Jelen tanulmány az egyházak részéről megnyilvánuló, szervezett segítői munka alapjait és speciális területeit mutatja be vázlatosan, a három legnagyobb magyarországi felekezet (katolikus, református és evangélikus egyház) tevékenységét állítva a középpontba.