A szociális munka társadalmi presztízse: Beszámoló kerekasztal-beszélgetésről - Berger, Viktor (Szociális Szemle, 2019)
Az írás a szociális munka magyarországi társadalmi presztízsének kérdését járja körül. Noha nem állnak rendelkezésre olyan felmérések, amelyek alapján megbízható következtetéseket vonhatnánk le a szakma presztízsére vonatkozóan, néhány rokon hivatás ismert tendenciái alapján nagy körvonalakban megfogalmazható az az állítás, miszerint a szociális munka hivatása jelentős kihívások elé került a jelenben. Ezt erősítik meg annak a szakmai kerekasztal-beszélgetésnek a résztevői, akikkel a Pécsen 2019. november 12-én megrendezésre került, „A szociális munka mint akadémiai terület” elnevezésű konferencia keretén belül beszélgettem. A beszélgetés a szociális munka hazai történetéről és jelenbeli kihívásairól szólt, B. Erdős Márta, Endre Szilvia és Szöllősi Gábor részvételével.