Koraszülés, karantén, családok: Koraszülésben érintett családok közösségi támogatásának online lehetőségei a Covid–19-járvány idején - Farkas, Attila (Szociális Szemle, 2020)
A Covid–19-járvány izolációval járó társadalmi krízis. Csökkenti a természetes támogatási lehetőségeket az egyén, a család és a közösség között. A koraszülés komplex, az egész család krízismátrixából eredő ellátást-támogatást kívánó állapot. Ebben az összetett helyzetben az ellátást a Korábban Érkeztem Alapítvány online módon biztosítja a koraszülésben érintetteknek. Sérülékenységük okán célcsoportként megjelennek az apák is. Az online átállás hozadékai, hogy a szolgáltatások, a közösségi kapcsolódás jól működik, de tudatosan kell kezelni a rizikófaktorokat, és szemlélettágítást követel a szakmai közegtől is.