Generációk és az infokommunikációs eszközök használata egy általános iskolában végzett mikrokutatás tükrében - Szarvasné Tompa, Zsuzsanna (Szociális Szemle, 2020)
Napjaink társadalomtudományi kutatásainak egyik fontos témája az információs és kommunikációs technológiák (a továbbiakban: IKT) használatában mutatkozó generációs különbségek. Életünk minden területét behálózza az internet, és a hozzá kapcsolódó eszközök használata. A digitális oktatásra való átállás fontossága, ezáltal az IKT-eszközök használata felerősödött a COVID–19 járvány okozta helyzetben. Tanulmányomban ismertetek néhány, az IKT-eszközök használatához kapcsolódó fogalmat, illetve bemutatom egy általános iskolában végzett kérdőíves vizsgálatom fontosabb eredményeit.