„Koronapló”: Egy egyetemi közösség élete a karantén idején - Bakos, Lili; Csuvik, Mariann; Farkas, Anett; Graffits, Eszter; Hegedűs, Lilla Csenge; Horváth, Patrik; Józsa, Ferenc; Kaiser, Kornél; Keszthelyi, Boglárka Enikő; Nagy, Eszter; Nánai, Tamás; Sándori, Enikő; et al. (Szociális Szemle, 2020)
A koronavírus 2020 eleje óta mindenki számára a hétköznapok részévé vált. A reflektív naplók részletei alapján elmondható, hogy az egyetemi hallgatók élete is gyökeresen, egyik pillanatról a másikra megváltozott. Sokuknak haza kellett költöznie, amely újraformálta a korábbi családi kapcsolatokat, a vírus közvetlenül bontotta meg a család addig jól működő dinamikáját. Legtöbbjük ez idő alatt nem tudott dolgozni, néhányuk családjában a szülők is elvesztették munkájukat. Az idősebb rokonokkal legtöbben nem érintkezhettek, barátaikkal sem találkoztak, saját mindennapi rutinjuk is felborult, különösen az online, távolléti oktatásnak köszönhetően. Ezeket a nehézségeket több módon igyekeztek feldolgozni. Az évfolyamtársaik közül ketten külföldön élték meg a járványt. Volt, aki önkéntes munkát vállalt, de a legtöbben a négy fal között vészelték át ezt az időszakot. Összességében elmondható, hogy nem létezett olyan élettér, amelyre ne lett volna hatással a járvány. A szerzők mint szociális munkás hallgatók életük azon területeiről írnak, amelyekben a változást a legjelentősebbnek ítélték meg.