Szociális munkások jelenlegi helye, szerepe a magyarországi pszichoterápiás osztályokon - Nagy, Eszter (Szociális Szemle, 2021)
A kutatás a magyarországi pszichoterápiás osztályokon végzett szociális munkára irányul. Vizsgálom, hogy ezen osztályokon dolgoznak-e szociális munkás munkakörben, milyen feladatokat látnak el mindennapi munkájuk során, fel tudják-e használni a képzésük alatt megszerzett tudást. Az eredmények azt mutatják, hogy a foglalkoztatott szociális munkások részmunkaidőben, alkalmanként és kizárólag megkeresésre vesznek részt a pszichoterápiás osztályok életében, ebben az esetben is az ellátásokkal kapcsolatos problémákat segítenek kezelni, és képzésükben megszerzett tudásukat minimális mértékben tudják felhasználni.