Szegregált lakókörnyezet és nemzetközi prostitúció: A loverboy-metódus megfigyelése - Pásztor, Dániel (Szociális Szemle, 2021)
A hazai és nemzetközi prostitúció és emberkereskedelem fontos forrásai lehetnek a szegregált lakókörnyezetek. A mélyszegénység és az elhanyagoló családi környezet „tökéletes” áldozatokat produkál az emberkereskedelemnek, így a szegregált lakókörnyezet, amennyire elszigeteltnek tűnik, annyira része a nemzetközi prostitúciónak. A prostituált beszervezése a jobb életre való csábítás különböző módozatain keresztül történik a szegregált lakókörnyezetben: ilyen például a loverboy metódus. Tapasztalataim szerint a szegregált lakókörnyezet főként Svájc és Németország prostituáltexportőre.