Lehet-e „véletlenül” segítőnek lenni? Autoetnográfiai elemzés szenvedélybeteg szülők gyermekének segítővé válási folyamatáról - Békési, Tímea; Kassai, Szilvia (Szociális Szemle, 2022)
A diszfunkcionális családból indulás gyakran a segítő hivatás választásának egyik alapja. Különösen igaz ez olyan személyekre, akik gyermekként parentifikált szerepbe kerültek. Az autoetnográfia módszere alkalmas a kutató saját élettörténetének saját maga általi reflexív elemzésére. Az egyes életesemények bemutatásán keresztül szeretnénk szemléltetni egy szakmai életutat, amely sok hasonlóságot mutathat más, a segítő szakmában dolgozó emberekével is. A cikk beérkezett: 2022. 03. 11-én, javítva: 2022. 08. 02-án és 2022. 10. 17-én, elfogadva: 2022. 11. 15--én.