Az értékelő kutatás egy korszerű modellje - B. Erdős, Márta (Szociális Szemle, 2015)
A szerző az értékelő kutatások különböző megközelítéseit és jelenlegi helyzetét tekinti át. Amellett érvel, hogy a komplex, független értékelés nem csupán a gyakorló szakemberek által megvalósított programokat fejlesztheti, de tágabb értelemben vett társadalmi haszonnal is járhat. A kockázatviselő felek nézőpontjának azonosítása és kommunikációja elősegítheti a társadalmi dialógus kialakulását, és feloldhatja a konfliktusokat. A szerző írásában bemutatja a Trident-modellt mint egy lehetőséget e célok megvalósítására.