„A múlt megszépíti az emlékeket.” A másik történet: az életesemények konstruálása a felépülőben lévők hozzátartozóinak perspektívájából - Márk, Mónika; Mihaldinecz, Csaba (Szociális Szemle, 2015)
Jelen írás a terápiás közösségben felépülő függő személyek hozzátartozóinak perspektívájából igyekszik bemutatni a talpraállás folyamatának csomópontjait. A terápiás közösségekben zajló felépülés lényeges eleme a hozzátartozókkal végzett terápiás munka, amelynek célja, hogy nagyobb kontrollt legyenek képesek gyakorolni az életüket uraló addiktív minták felett.