A felépülés főbb dimenziói: Kérdőíves vizsgálat bentlakásos drogterápián részt vett szenvedélybetegek körében - Molnár, Dániel; Szijjártó, Linda; B. Erdős, Márta (Szociális Szemle, 2015)
A szerzők korábban bentlakásos drogterápián részt vett szenvedélybetegek felépülésre vonatkozó tapasztalatait mérik fel kérdőíves vizsgálatukban. Elemzésükben elérhetőségi mintán vizsgálják azokat a főbb folyamatokat és eredmény-indikátorokat, amelyek nemzetközi kutatások, valamint a pécsi kutatócsoport kvalitatív vizsgálatának eredményei alapján kerültek azonosításra. Ismertetik a terápiára jellemzőnek tartott és a felépülés szempontjából fontosnak ítélt tényezőket, és ezek kapcsolatát. Bemutatják azokat a dimenziókat, amelyekben a válaszadók a legjelentősebb változásokat érzékelték a bentlakásos terápiát megelőző mélypont időszakához képest.