A terápiás közösségek értékelésének javasolt modellje - B. Erdős, Márta; Kelemen, Gábor (Szociális Szemle, 2015)
A szerzők a szerhasználati zavarral kezelt kliensek számára működtetett terápiás közösségek (TC) komplex értékelő modelljére tesznek javaslatot. A modell kialakítása a Trident keretrendszerére támaszodva (Ellis & Hogard, 2006; B. Erdős, 2015), kevert (kvalitatív és kvantitatív) módszereket alkalmazó kutatáson alapszik. A kutatást három hazai terápiás közösségben folytatták le.