A részvételi alapú fejlesztések kihívásai Mongóliában - Uuganbayar, Unurmaa (Szociális Szemle, 2024)
A tanulmány célja, hogy azonosítson néhány akadályt, ami a helyi fejlesztési alapokkal való közös, részvételi alapú munka megerősödését gátolja. A helyi fejlesztési alapok létrehozása olyan mechanizmus, amelynek révén a helyi lakosokat, bevonják a döntéshozatalba. A szerző az International Association for Public Participation IAP2 spektruma segítségével értékelte a részvételt. A tanulmány segít az alapokat illetően az állampolgári részvétel szintjének értelmezésében. Az eredmények alapján felmerülnek jogi és strukturális változtatások az alapokkal kapcsolatban, és új szerepek fogalmazódnak meg a közösségi szociális munka területén Mongóliában. Továbbá, az eredmények világossá teszik, hogy milyen cselekvésekre van szükség az egyes körzetekben ahhoz, hogy növekedjék az állampolgári részvétel.