BBM Kertek: Egy társadalmi szervezet szociális kert kísérletének tapasztalatai - Nyers, Szilvia (Szociális Szemle, 2024)
Egyre időszerűbb kérdéssé válik, hogy miként lehet revitalizálni, valamint a folyamatosan változó városi körülmények között integráltan elkezdeni újraépíteni a társas viszonyokat. Elsősorban azért, hogy az egyének ne elidegenedve és izoláltan, hanem társadalmilag beágyazottan, közösségbe szerveződve éljenek. Másodsorban gazdasági boldogulásuk, harmadsorban pedig a környezeti kihívásokhoz történő adaptáció előmozdítása érdekében. Ezt a holisztikus megközelítést képviseli a fővárosi, alulról jövő kezdeményezésként indult szervezet, vagyis a Budapest Bike Maffia, akik a szociális kertművelést mint eszközt használják a sérülékeny csoportok, illetve környezetük kapcsolatának fenntarthatóbbá tételére. A városi mezőgazdálkodás apropóján nemcsak veteményeseket, de bizalmat és kapcsolati hálót is építenek a társadalom tagjai között.