Torzuló valóság a virtuális térben. Az álhírek és veszélyei - Horváth, Gábor Barnabás (Tudásmenedzsment, 2020)
Egyéni kutatómunka és a Political Capital jóvoltából szervezett képzésen való részvétel után tavaly kezdtem el előadásokat és workshopokat tartani egyetemistáknak és középiskolásoknak arról, hogyan védekezhetnek a hamis hirdetések ellen, kerülhetik el az átveréseket és lehetnek tudatosabb, tényközpontú hírolvasók. A mindennapi életben egyre inkább tapasztalható, hogy az álhírek befolyásolják életünket és komoly szerepük van a politikában. Az online térben terjedő álhírek és összeesküvés-elméletek veszélyeire, okaira igyekszem felhívni a figyelmet. A gyakorlatban alkalmazható szempontok mindenki számára hasznosak lehetnek, akik még korábban nem találkoztak a témával. Ajánlom a tanulmányt pedagógusoknak, könyvtárosoknak a téma oktatásával, kutatásával foglalkozóknak.