Intergenerációs különbségek a HR területén – Covid-19 előtti és utáni mintavételek tükrében - Földes, Kata; Szederkényi, Éva (Tudásmenedzsment, 2021)
A nemzedékek együttműködése és összefogása számos tudományág vizsgálatának tárgya. Jelen írásukban a kutatók egy alkalmazott diszciplína, az emberi erőforrás menedzsment szemszögéből vizsgálja az együttműködési módokat. Tanulmányukhoz fűződő kutatásuk kvantitatív felmérését 2019 év végén és 2020 év elején, éppen a 2020-as koronavírus-világjárvány beköszöntötte előtt folytatták le, míg a második részét 2021 márciusában, kvalitatív jelleggel végezték. A szerzők arra vállalkoztak, hogy összehasonlítsák több generáció munkakeresési kultúráját. A dolgozat első felében háttérként irodalmi áttekintést, fogalmi meghatározásokat és a generációelméleteket vizsgálták, és a pandémia előtti eredményeket vették szemügyre, míg a második felében már a világválság alatti minta vizsgálati eredményeket elemezték a hipotézisek tükrében, illetve számba vették, és javaslatot tettek a további kutatási irányokra, lehetőségekre. Összefoglalva elmondható, hogy az eredmények alapján az intergenerációs együttműködés területén még sok a tennivaló, a generációs menedzsmentre pedig kiemeltebb területként lehetne tekinteni, elsősorban javaslatunk alapján az érzékenyítés módszerével.