A lakosságtájékoztatás aktuális helyzete Magyarországon 2020 - Bene, Viktória (Tudásmenedzsment, 2021)
Veszélyhelyzetben, a magatartási szabályok szigorításával a lakosság kiszolgáltatottsága hatványozódik, ezért a kialakult élethelyzetben a lakosságtájékoztatás különös figyelmet igényel. A tájékoztatásának minden esetben szinkronban kell lenni a lakosság szocializációs különbségeivel, mert a kialakult társadalmi rétegek nem képesek egyforma intenzitással követni a változásokat. Az információ biztosítása többrétű és a különböző generációkat elérő tájékoztatással valósulhat meg. Figyelemmel arra, hogy veszély esetén az idő szerepe felértékelődik és az idős lakosság elérése nehezebb, meg kell vizsgálni a számukra legmegfelelőbb tájékoztatás lehetőségét a fiatal lakosság fejlődést támogató igénye mellett. Kutatásom részeként 2020-ban lakossági kérdőíves közvélemény-kutatást készítettem, mely alapján megvizsgáltam a lakosság információs szokásait, a veszélyhelyzetre történő felkészültségét és a veszélyhelyzeti kommunikáció fejlesztéseinek igényét. Statisztikai adatokkal szemléltetem, hogy miként vélekedik a társadalom a lakosságtájékoztatás aktuális helyzetéről. A kutatási célom, hogy feltárjam mennyire van felkészülve a lakosság az olyan rendkívüli körülményre, mint amit a COVID-19 világjárvány generált, valamint felmérni, hogy a lakosság igényli-e a lakosságtájékoztatás fejlesztését modernizációs és tradicionális tekintetben egyaránt.