A LÁTOGATÓ KÖZPONTOK SZEREPE AZ ÖKOTURIZMUS FEJLESZTÉSÉBEN, AZ ORFŰI MEDVEHAGYMAHÁZ LÁTOGATÓKÖZPONT ÉS A PÉCSI ZÖLD ZÓNA LÁTOGATÓKÖZPONT PÉLDÁJÁN - Szász, István (Turisztikai és Vidékfejlesztési Tanulmányok, 2021)
A kiállítások, múzeumok és látogatóközpontok között jelentős különbség, hogy előbbiek önmagukban jelentenek vonzerőt, programot, míg a látogatóközpont mindezek mellett egy olyan centrális tér, ahol a szűkebb, vagy tágabb környék kínálatát is összegezzük oly módon, hogy kezdő, vagy végpontja lehet a környék további felfedezéséhez, túrához.