CSERKESZŐLŐ GYÓGYFÜRDŐJÉNEK EGÉSZSÉGTURISZTIKAI VIZSGÁLATA - Kútvölgyi, Viktória (Turisztikai és Vidékfejlesztési Tanulmányok, 2021)
A tanulmány bemutatja az egészségturizmus fogalmában bekövetkezett változásokat. A tanulmány az Észak- Alföld legdélebben fekvő településére Cserkeszőlőre fókuszál. A cikk vizsgálja Cserkeszőlő Fürdőés Gyógyászati Központ fejlődés történetét. Tanulmányozza a XXI. század elejétől a kereskedelmi szálláshelyek alakulását. Elemzi a vendégkör összetételét arra vonatkozóan, hogy milyen arányban veszik igénybe a fürdőt a gyógyulási célból beutaltak, valamint a kikapcsolódni vágyók. A tanulmány vizsgálja, hogy a gyógyulás céljából érkező vendégek az egyes társadalombiztosítási kezeléseket milyen mértékben veszik igénybe. A mű ismerteti a nem kifejezetten gyógyulni vágyók számára elérhető szolgáltatások körét is. A cikk a szakirodalmi anyagok elemzésén túl a vezetőkkel történt beszélgetések összegzését tartalmazza.