Köszöntő - Gonda, Tibor; Aubert, Antal (Turisztikai és Vidékfejlesztési Tanulmányok, 2021)
Tisztelt Olvasó! Nehéz összekötő szálat találni a mostani számunk négy cikke között. Kettőről Györffy Istvánnak, a magyar néprajzkutatás megalapítójának az 1930-as években írt, de még ma is rendkívül aktuális sorai jutottak az eszünkbe: „Európa az egyéniséget keresi és értékeli bennünk, nem a tanulékonyságot.” Újító egyéniségek szerencsére szép számmal vannak hazánkban. Ilyenek voltak azok is, akik a romkocsmát mint műfajt megteremtették, és ezzel is növelték Budapest ismertségét, népszerűségét és vonzottak új célcsoportokat a városba. Mostani számunkban az art- és romkocsmákról, és ezek kapcsán a szolgáltatás és az élmény kapcsolatáról olvasható egy érdekes értekezés. Innovatív gondolat az is, hogy a kisújszállási rizsföldeket, a gazdag madárvilágának köszönhetően, hogyan lehetne jobban bekapcsolni az ökoturisztikai kínálatba. A további két cikk a fenntarthatóság kérdéskörét vizsgálja új közelítésmóddal, illetve a „városburjánzás és a turizmus kapcsolatát elemzi” a hazai szakirodalomban minden bizonnyal hiánypótló jelleggel. Köszönjük, hogy figyelmével megtiszteli folyóiratunkat, és reméljük, hogy Ön is sokszínűnek és érdekesnek találja idei harmadik számunkat. Üdvözlettel: Dr. Aubert Antal A szerkesztőbizottság elnöke Dr. Gonda Tibor Főszerkesztő