GLOBALIZATION, EMERGENCE OF TOURISM AND OCCUPATIONAL CHANGE: INSIGHTS OF PALOLEM BEACH COMMUNITY – GOA, INDIA - Sawant, Nandkumar (Turisztikai és Vidékfejlesztési Tanulmányok, 2021)
A tanulmány a turizmusnak a hagyományos foglalkozásokra gyakorolt hatását vizsgálja egy India legdélebbi részén, Goa államban található tengerparti turisztikai desztináció, Palolem falu esetében. Hosszú idősoros adatokat – 1971-2017 – gyűjtöttünk be és elemeztünk, azt vizsgálva, hogy a hagyományos ágazatok, mint a mezőgazdaság, a halászat és a pálmacsapolás hogyan adják át helyüket a turizmus ágazatban jelentkező új lehetőségeknek.