10 hónap – 10 kihívás egy városi szintű integrált turisztikai szolgáltatásfejlesztési modell a gyakorlatban - Adriány, Csenge; Halmos, György; Horváth, Viktória; Kanizsai-Nagy, Dóra; Kedves, Csaba; Nagy, Júlia; Sigmond, Eszter (Turisztikai és Vidékfejlesztési Tanulmányok, 2023)
2021 őszén a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. komplex turisztikai auditot készíttetett Veszprémre fókuszálva. Az audit célja az volt, hogy egyszerre megvizsgálva a desztinációs kínálatot és az egyes intézmények működését, még az Európa Kulturális Fővárosa év előtt feltérképezésre kerüljenek azok a hiányosságok, amelyeket kezelni javasolt annak érdekében, hogy a Veszprémbe látogató vendégek minél elégedettebbek legyenek a város turisztikai kínálatával. Az audit eredményeire építve kidolgozásra került a 10 hónap – 10 kihívás program, amely egy egységes szempontrendszer alapján kezelte az audit során feltárt problémákat. A program lehetőséget biztosított arra, hogy Veszprém legyen az első olyan magyar város, ahol minden turisztikai létesítménynek önálló, azonban városi szinten is koordinált fenntarthatósági és hozzáférhetőségi programja van, valamint hogy a mai kor kihívásainak megfelelő desztinációs szintű, digitális platformokkal támogatott komplex desztinációmenedzsment rendszer kerüljön kialakításra, amely hozzájárul a város fenntartható turizmusért végzett munkájához, továbbá komplex turisztikai termékek kidolgozásához és piacra viteléhez is.